2014 m. liepos 04 d.

„Konekesko" Lietuvoje investuoja į dirbančiųjų gerovę

„Konekesko" Lietuvoje investuoja į dirbančiųjų gerovę - tokia tarptautinės kompanijos „Kesko" verslo atsakomybės ataskaitos veiklos Lietuvoje dalis.  Lietuvos įmonėje įgyvendinamas ilgalaikių tikslų projektas vadinasi „Mums rūpi“ ir ataskaitoje pristatomas video formatu. Šis vaizdo įrašas yra „Kesko" 2013 m. korporatyvinės Atsakomybės ataskaitos dalis.

Video filmuke - įmonės vadovė Lina Morkūnaitė ir Žemės ūkio technikos departamento vadovas Virginijus Apšega kalba apie projektą „Mums rūpi": https://youtu.be/IpWizN-Wy58.

Geriausia ataskaita Suomijoje

Visą ataskaitą rasite čia: http://corporateresponsibility2013.kesko.fi/responsibility-themes/working-community/bearing-responsibility-lina-mork-nait-and-virginijus-ap-ega-awardee-of-the-we-care-project

Ši ataskaita buo pripažinta geriausia verslo atsakomybės ataskaita Suomijoje: http://www.kesko.fi/en/media/news-and-releases/press-releases/2014/keskos-corporate-responsibility-report-is-the-best-in-finland/

Apie ataskaitoje pristatomą projektą

„Konekesko“ filialas Lietuvoje projektą „Mums rūpi" pradėjo 2010 metais, su tikslu didinti atsakomybę kompanijoje. Darbuotojai parengė mažų žingsnių programą su šiuo ilgalaikiu tikslu: „Konekesko Lietuva“ taps viena iš atsakingiausių Lietuvos įmonių.

Projekto „Mums rūpi“ tikslai – gerbti kolegas, rūpintis įmonės įvaizdžiu, prisiimti atsakomybę, rūpintis bendradarbiavimu, rezultatais ir įsipareigojimais.

Pirmieji rinkimai

Pirmasis „Mums rūpi“ apdovanojimas buvo įteiktas „Konekesko Lietuva "metiniame darbuotojų renginyje Kaune, 2013 metais. Darbuotojai balsavo už asmenį, kuris, jų nuomone, geriausiai atspindinti projekto tikslus. Virginijus Apšega buvo pasirinktas dėl gebėjimo bendradarbiauti. Pirmą kartą darbuotojai išrinko kolegą, kuris geriausiai įkūnija projekto tikslus.

2013 metais šiuo asmeniu tapo Virginijus Apšega, Žemės ūkio technikos departamento direktorius.

„Mes didžiuojamės, kad buvo išrinktas valdovų grupės atstovas. Tai rodo, kad turime gerų lyderystės pavyzdžių atsakomybės srityje. Tai buvo pirmas kartas, kai mes pristatė apdovanojimą, kuris yra grindžiamas ne tik finansiniu rezultatu, bet ir atsakomybe“, – sako Lina Morkūnaitė, „Konekesko Lietuva“ generalinė direktorė.

Paklausti, kodėl jie nominavo Virginijų kandidatu, daugelis darbuotojų paminėjo  jo bendradarbiavimo įgūdžius:
• Atrodo, kad jam rūpi viskas, nuo geriausių verslo rezultatų pasiekimo, iki varžtų biure.
• Jis niekada atsako „ne“ – jis išklausys, diskutuos ir padėti rasti sprendimą.
• Klientai mėgsta jį kaip žmogų ir kaip patikimą vadybininką, kuris tęsi savo pažadus.
• Jis visuomet aptaria dalykus atvirai ir daro teisingus sprendimus su savo komanda.
• Jis dirba vadovaudamasis savo asmeninėmis vertybėmis, kurios yra: pagarba darbuotojams, efektyvumas visuose veiksmuose, sunkus, atkaklus darbas ir meilė jam.

„Konekesko Lietuva“ inf.