2014 m. rugpjūčio 23 d.

LAVA – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo bitės“

LAVA nariai žurnalisto Raigardo Musnicko buvo pakviesti dalyvauti „Žinių radijo” laidoje „Verslo bitės”.

LAVA ZR radijo laidoje/LAVA radijuje

Laidos vedėjas pakvietė į laidą Gintarą Klimavičių, Socialinės apsaugos ir darbo viceministrą, Gintą Umbrasą,  Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos narės, LAVA narės, UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ (EKT) direktorių bei Vaivą Bražionytę, LAVA tarybos narę ir Irena Pupienienę, LAVA narės AB „Vilniaus baldai“ personalo direktorę.

Laidoje buvo diskutuota apie tai, kokie socialinės atsakomybės veiksmai, iniciatyvos įmonėms padeda sukurti gero darbdavio reputaciją, išlaikyti geriausius darbuotojus? Kiek socialinė atsakomybė asocijuojama su patrauklaus darbdavio sąvoka?

Kokia iš tikrųjų yra geidžiama darbovietė? Kokius kriterijus ji turi atitikti ir kuriuos jų labiausiai vertina patys darbuotojai?

Kada gyrėte savo darbuotojus?

Kaip pabrėžė viceministras Gintaras Klimavičius – itin svarbu pastebėti, kad atsakomybė niekada nėra duodama, ji yra pasiimama. ĮSA yra susijusi su iniciatyva.

SADM viceministras Klimavičius

Tad darbuotojai turi žinoti, ko jie nori, ir sugebėtų dėl to vieningai derėtis, nes poreikiai būna labai skirtingi.

Žinoma, nepatenkintas darbo sąlygomis darbuotojas atsakingai nedirbs, tai daro įtaką ir emigracijos problemai.

Išvykimas į užsienį turi savo teigiamų aspektų – padirbėję užsienio įmonėse žmonės pamato gerųjų pavyzdžių.

Jie pradeda suprasti, kokia svarbi tarpusavio bendravimo organizacijose reikšmė, kokios sąlygos kuria stabilumą, kas leidžia daugiau planuoti, eiti į darbą su džiaugsmu. Tačiau nebūtina žiūrėti į užsienio verslo pavyzdžius, kai Lietuvoje mes turime elementarių problemų – pvz., pagyrimo kultūra – jos neturime. Pastabas sakyti daug lengviau...

LAVA ZR radijo laidoje/GintasUmbrasas

Viceministras patvirtino, kad ir kad SADM mato, fiksuoja ir skatina socialiai atsakingą verslą.

UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ direktorius Gintas Umbrasas pabrėžė, kad didžiausią įtaką darbuotojo savijautai daro darbdavio, vadovo požiūris į darbuotoją, jo svarbą.

Orumo jausmas yra vienas iš svarbių sąlygų – žmogų žeidžia akivaizdūs skirtumai ir jų demonstravimas.

95 proc. darbdavio turto kasdien išeina namo

Vaiva Bražionytė atkreipė dėmesį, kad negali būti atsakingo verslo be vadovų asmeninio įsitraukimo bei darbuotojų įgalinimo, atsižvelgimo į jų nuomonę formuojant savo socialinę atsakomybę. LAVA ZR radijo laidoje/Vaiva Brazionyte

V. Bražionytė citavo darbdavį, kuris taip sakė apie savo darbuotojus: „95 proc. mano turto išeina kiekvieną dieną namo, mano pareiga, kad jis sugrįžtų“.

Rūpestingo darbdavio žmonės nuoširdžiai sieks jo verslo tikslų.

LAVA ZR radijo laidoje/Irena Pupiniene

„Vilniaus baldai“ personalo direktorė Irena Pupienienė pabrėžė stabilaus kolektyvo svarbą ir papasakojo apie įmonės veiksmus, kurių imasi  kad būtų kuriamas teigiamas mikroklimatas.

I. Pupienienės teigimu, tai vienas iš svarbiausių dalykų, užtikrinančių darbuotojui saugumo atmosferą, glaudžiai susijusią su bendrovės sėkme.

Dėmesys darbuotojui yra itin svarbus veiksnys produktyvumo prasme - I. Pupienienė pasidalijo konkrečiu tai įrodžiusiu pavyzdžiu, neseniai įvykusiu „Vilniaus baldų“ bendrovėje.

Kviečiame pasiklausyti ir pasižiūrėti visą laidos įrašą „Žinių radijo" laidų archyve: http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/08/22/verslo-bites/35846

Pagal „Žinių radijo“ inf.