2015 m. sausio 11 d.

NARIŲ NAUJIENOS: Socialinis projektas „Teo litai"

„Teo" darbuotojai litus iškeitė į gerumą

Lietuvos gyventojai savo litus jau iškeitė į eurus, o bendrovės TEO darbuotojai nusprendė, kam skirti dalį įmonės paramos biudžeto. Per penkerius metus projekto „TEO litai“ metu bendrovės darbuotojai socialinėms iniciatyvoms išdalijo apie 280 tūkst. litų.

2014 metais TEO darbuotojai prieš Kalėdas pasiūlė 23 skirtingus projektus ir organizacijas, iš jų buvo išrinkti trys projektai, kuriems balsavimo būdu buvo išdalintas beveik 40 tūkst. litų piniginis fondas.

Daugiausiai pastarojo socialinio projekto „TEO litai“ lėšų – beveik 16 tūkst. litų – buvo skirta internetiniam savanorystės projektui „Vaikų svajonės“. Už šiuos litus buvo išpildyta 170 sudėtingose socialinėse sąlygose augančių vaikų norų.

Lietuvos zoologijos sode gyvenančių gyvūnų sąlygų gerinimui TEO darbuotojų balsai atnešė beveik 15 tūkst. litų, o nuotolinio švietimo projektui „Vaizdopamokos.lt“ atiteko beveik 9 tūkst. litų parama.

„TEO darbuotojų gerumo litai pervesti paramos gavėjams šių metų pradžioje tapo labai reikalingais eurais. Tiesioginis darbuotojų įsitraukimas į bendrovės socialiai atsakingą veiklą ir prisidėjimas prie socialinių problemų sprendimo yra dalis TEO atsakingos veiklos filosofijos“, – sako TEO socialinės atsakomybės plėtros vadovė Renata Gaudinskaitė.

„TEO litų“ projektas yra pažangi socialinė iniciatyva, kurios metu yra skirstoma TEO bendrovės piniginė parama, atsižvelgiant į TEO darbuotojų nuomonę. Į šį projektą atrenkami ir siūlomi projektai, kurie labiausiai atitinka įmonės teikiamos paramos politiką ir kryptis – inovacijas, švietimą, socialinius projektus ir pažangias iniciatyvas.

Iš viso 2014 m. paramai TEO skyrė per 1,12 mln. litų. Tarp ilgamečių socialinių bendrovės partnerių – „Jaunimo linija“, „Vaikų linija“, asociacija „Langas į ateitį“.

TEO veikla 6 kartus apdovanota nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose, bendrovės socialinės iniciatyvos įvertintos tarptautiniuose konkursuose.