2015 m. balandžio 10 d.

NARIŲ NAUJIENOS: „PakMarko“ darbuotojams - ĮSA mokymai

Šių metų balandžio 10 d. įvyko socialinės atsakomybės mokymai UAB „PakMarkas“ darbuotojams, kuriuos vedė LAVA nariai.

Pasak UAB „PakMarkas“ komunikacijos koordinatorės Jurgitos Bagdonavičienės, šių metų pagrindine mokymų tema pasirinktas skaidrumas.

„Tikime, kad švietimas apie socialinį atsakingumą darbuotojų tarpe padės ugdyti individualią ir kolektyvinę atsakomybę bei suteiks daugiau žinių, kaip elgtis susidūrus su korupcija", -- sako J. Bagdonavičienė.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė įmonės generalinis direktorius Virginijus Gumbaragis.

Jis susirinkusiems darbuotojams plačiau papasakojo kodėl „PakMarkas“ jau 10 metų yra pasaulinio socialiai atsakingų įmonių tinklo „Global Compact“ nare, ką tai reiškia įmonei ir joje dirbantiems žmonėms.

Vadovas teigė, jog sprendimas prisijungti prie pasaulinio tinklo buvo labai atsakingas žingsnis, kuris reiškė dar daugiau įsipareigojimų prieš visuomenę ir aplinką. Tačiau apsispręsti padėjo matymas ir suvokimas, kad ateitis priklauso atsakingai veikiančiam verslui.

LAVA Tarybos pirmininkė Audronė Alijošiūtė praplėtė darbuotojų žinias apie darnaus vystymosi sampratą ir verslo požiūrį bei indėlį į pasaulio darnų vystymąsi. Taip pat akcentavo, kad įmonės socialinė atsakomybė yra pasaulėžiūros ir organizacinės kultūros dalis.

Pagrindine mokymų tema buvo pasirinktas skaidrumas ir antikorupcija. „Teo“ socialinės atsakomybės plėtros vadovė Renata Gaudinskaitė dalijosi gerąja įmonės atsakomybės ir skaidrumo praktika: nuo ko organizacija pradeda, kokių priemonių imasi, kaip diegia savo antikorupcijos politiką ir už kokių antikorupcinių iniciatyvų diegimą buvo apdovanota  2014 m. pabaigoje.

Pasak UAB „PakMarkas“ komunikacijos koordinatorės Jurgitos Bagdonavičienės, LAVA narių pasidalijimas gerąja patirtimi pasiteisino su kaupu, turime puikių atsiliepimų iš darbuotojų, todėl ir ateityje ketiname pasinaudoti šia galimybe.

„PakMarkas“ užsiima lipnių etikečių, pakuočių spausdinimu, pakavimo ir ženklinimo įrenginių bei pavarų ir automatizacijos elementų prekyba. 2005 m. įmonė tapo pasaulinio socialiai atsakingų įmonių tinklo „Global Compact“ nare, įsipareigodama vykdyti savo veiklą remdamasi žmogaus teisių, darbuotojų teisių ir aplinkos apsaugos principais bei neprisidėti prie korupcijos plitimo.

Pagal UAB „PakMarkas“ informaciją.