2015 m. gegužės 21 d.

NARIŲ NAUJIENOS: JCI Lietuva projektas puošia miestus

Tarptautinė  jaunimo organizacija JCI Lietuva („Tarptautiniai jaunimo rūmai“) kviečia Lietuvos miestų ir miestelių bendruomenes  teikti paraiškas ir jungtis prie 10 metų jubiliejų švenčiančio projekto „Spalvotas Gyvenimas“.

Projekto metu JCI nariai ir vietos bendruomenės atnaujina ir prikelia naujam gyvenimui  viešąsias erdves: miestų parkų ir skverų suoliukus, vaikų žaidimų aikšteles, vaikų darželių sienas ir kt.

Projektas „Spalvotas Gyvenimas“ yra socialinė iniciatyva.  Jo rengėjai ir dalyviai prie akcijos prisideda  nesiekdami pelno, nesavanaudiškai, projektui skirdami savo laiką, jėgas, reikalingas priemones.

Gegužės 16 dieną  įvyko pirmieji šių metų projekto renginiai. Atnaujinti suoliukai Panevėžio poilsio ir kultūros parke, Kauno „Draugystės parke“ (atnaujinta tik dalis planuotų objektų, todėl renginys Kaune vyks dar kartą), Šiaulių miesto centre, mokomaisiais geografiniais motyvais išpuošta bendra vaikų darželių „Klaužada“ ir „Užupiukas“ siena Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre.

Planuota atnaujinti ir Rokiškio rajono  Bajorų kaimo bendruomenės ir kultūros centro vaikų žaidimų aikštelę, bet sutrukdė smarkus lietus su kruša. Renginys  bus surengtas kitą dieną, esant palankiam orui.

Gegužės mėnesį  planuojama atnaujinti ir suoliukus  poilsio zonoje Justiniškėse, Vilniuje. lš viso per pirmąjį „Spalvoto Gyvenimo“ etapą Viva Color paaukotais dažais bus atnaujinta net 1159 kv. m.  viešųjų erdvių.

Pasak JCI  Lietuva valdybos narės ir  projekto  „Spalvotas Gyvenimas“ koordinatorės Jūratės Mažeikytės, kartais reikia tiek nedaug, kad  mus supanti aplinka sutviskėtų naujomis spalvomis.

Miestų savivaldybės, seniūnijos, bendruomenės  ne visada yra pajėgios  pašalinti apsilupusius dažus, išblukusus grafiti - sutvarkyti aplinką taip, kad būtų  būtų gera išeiti pasivaikščioti, pabūti su šeima.

Dažnai reikalingų darbų apimtis būna nedidelė. Visuomenė pati yra pajėgi daug ką pakeisti, nulemti teigiamus pokyčius.  Tam ir yra skirtas  projektas „Spalvotas Gyvenimas“.

Po sėkmingų pirmųjų renginių,  projekto komanda   derina antrąjį renginių etapą, kuris numatomas įgyvendinti per vasarą.

Vietos bendruomenės, draugijos, visuomeninės organizacijos ir paprasti aktyvūs piliečiai kviečiami susisiekti su projekto komanda ir siūlyti  viešuosius objektus, kuriuos reiktų atnaujinti.

„Mūsų ištekliai riboti, todėl negalime apvažiuoti ir išžvalgyti visų Lietuvos miestų ir miestelių. Norėtųsi, kad projektas padėtų tiems, kam labiausiai reikia. Taigi jei Jūs žinote viešąjį objektą, kuriam reikalingas perdažymas, bet nereikia pernelyg didelio kapitalinio remonto - atsiųskite mums objekto nuotraukas ir mes stengsimės padėti“ - sakė J. Mažeikytė.

Šiais metais  pirmąkart deramasi dėl „Spalvoto Gyvenimo“ įgyvendinimo ir už  Lietuvos ribų: Latvijoje ir Estijoje.

Visas Projekto „Spalvotas Gyvenimas“ naujienas galite rasti projekto Facebook puslapyje.

Kontaktai papildomai informacijai:

Jūratė Mažeikytė, 2015 JCI Lietuva valdybos narė
  +37069904466, jurate.mazeikyte@jci.lt
www.jci.lt - www.jci.cc
JCI – Junior Chamber International. Mes jau 25 metus veikiame Lietuvoje!