2015 m. gegužės 22 d.

LAVA nariai – gerų darbų projekte Trakuose

Gegužės 21 dieną penkios Lietuvos įmonės sujungė jėgas ir kartu darė gerus darbus.

Įmonių atstovai iš „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“, „Teo“ „Litgrid“, „Storebrand Baltic“, ir „Eugesta“ dalyvavo VšĮ „Rūpi“ organizuotame atsakingų įmonių susitikime, kurio metu ne tik švarino Galvės ežero salas, bet ir dalinosi patirtimi apie vykdomas socialinės atsakomybės veiklas. Tyrimų duomenimis, septyni iš vienuolikos darbuotojų pažymi, kad renkantis naują darbovietę vienas iš svarbiausių kriterijų yra įmonės socialinės atsakomybės politika.

„Mažuose dalykuose yra esmė. Įmonėje vykdomų socialinių veiklų rezultatai priklauso ir nuo to, ar šiose veiklose dalyvauja įmonės vadovai. Jei įmonės vadovas į darbą važiuoja dviračiu, tuomet ir kiti įmonės darbuotojai pradeda sekti jo pavyzdžiu“, – pasakojo UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ vyriausioji konsultantė Vaiva Bražionytė.

Susirinkusieji valtelėmis plaukė į Galvės ežero salas, rinko šiukšles, švarino pakrantes. Pasak dalyvių, salose tikrai daug šiukšlių, kurias „pamiršo“ pasiimti poilsiautojai. Visiems smagiau ilsėti švarioje aplinkoje, todėl labai svarbu ne tik susirinkti šiukšles, bet ir skatinti tai daryti kitus.

Pagal organizatorių informaciją; organizatorių foto