2015 m. spalio 01 d.

NORDIC CSR SUMMIT - konferencija išmaniam verslui išmaniame mieste

Spalio 1 dieną Vilniuje, Technopolio biurų pastate, vyko gausaus būrio dalyvių, kuriems rūpi socialinė atsakomybė, sulaukusi konferencija „Nordic CSR Summit: „Smart Business in Smart Cities“.

Renginį organizavo Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos prekybos rūmai Lietuvoje, bendradarbiaudami su Lietuvos atsakingo verslo asociacija LAVA bei Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje.  Renginį rėmė Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos ambasados.

Tvarus miestas - laimingi žmonės

„Mūsų tikslas – pagerinti gyvenimo kokybę," – sakė Steen Enrico Andersen, „PLH Arkitekter A/S“ (Danija) partneris ir vadovas. „PLH Arkitekter A/S“ – Danijos architektų bendrovė, Lietuvoje sėkmingai įgyvendinusi „Green Hall" bei „K29" pastatų, išsiskiriančių savo dizainu ir ekologiškumu, projektus.

Švedijoje tvarumo ir socialinės atsakomybės principai įgyvendinami nuo pat projekto pradžios, nuo jo idėjos.

Rolf A. Hellström, Lietuvos garbės konsulas Švedijos Västerås mieste (Västmanland grafystė), įmonių socialinės atsakomybės ekspertas ir „Nestor“ AB konsultantas, teigė: „Tvarių pastatų ir infrastruktūrų planavimas reikalauja subalansuoto ir visapusiško ekonominių, aplinkosaugos ir socialinių aspektų įvertinimo. Todėl tokių sprendimų priėmimui labai svarbus visų suinteresuotųjų pusių įsitraukimas. Tai dabartinė įmonių socialinės atsakomybės tendencija“.

Švedijos bendrovė „Sweco” yra viena pirmaujančių inžinerijos bendrovių Europoje. Pasak jos prezidento Artūro Abromavičiaus, tvarūs inžineriniai sprendimai jau daugelį metų yra neatsiejamas bendrovės kasdienės veiklos pagrindas.

Inžineriniai projektai padeda  žmonėms kurti geresnę gyvenimo kokybę, o verslui – įgyvendinti jų tikslus konkurencinėje aplinkoje, todėl privalu pasirūpinti, kad priimami sprendimai suteiktų ilgalaikę naudą ir būtų subalansuoti ekonominiu požiūriu.

„Seesam Insurance“ (kurios akcininkė yra didžiausia Suomijos ne gyvybės draudimo bendrovė „Pohjola Insurance Ltd“) Rinkodaros ir komunikacijos vadovas Eugenijus Mažiulis kalbėjo apie draudimo bendrovės ir miesto santykį bei įmonės vykdomą socialinės atsakomybės praktiką. Bendrovė yra įsteigusi „Socialinį rėmimo fondą“, kuris padeda realizuoti visuomenei naudingas ir vertingas iniciatyvių ir kūrybingų žmonių idėjas.

Socialinės atsakomybės suvokimas: pirminiai naujausio tyrimo rezultatai

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos LAVA tarybos vadovė Audronė Alijošiutė pristatė pirminius 2015 m. atsakingo verslo praktikos tyrimo rezultatus Baltijos šalyse – parodė požiūrių panašumus ir skirtumus į darnų verslą Lietuvos, Latvijos, Estijos įmonėse, bei tendencijas Baltijos ir Šiaurės šalyse.

Renginys – karališkojo vizito dalis

Ši konferencija, kurioje buvo dalinamasi Skandinavijos šalių patirtimi, įtraukta į bendrąją „Karališkojo spalio 2015“ renginių programą, rengiamą Švedijos Karališkosios poros valstybinio vizito į Lietuvą proga.

Renginio foto: Eduardas Bareika, www.emotions.lt

Renginį moderavo Liudas Jurkonis, E&Y Baltic, LAVA.