2015 m. rugpjūčio 05 d.

Kviečiame dalyvauti apklausoje apie socialinę atsakomybę

Lietuvos atsakingo verslo asociacija LAVA vykdo vadovų apklausą „Baltijos verslo socialinė atsakomybė 2015“. Suomijos metodologija pagrįstą tyrimą padeda vykdyti „TNS Estonia“.

Apklausos nuoroda: https://tnsmyclient.com/global/u?t=tQQTQb7Gx&language=lt-LT

Organizacijų vadovai kviečiami atsakyti į apklausą iki 2015 m. spalio 1 d. Tyrimui reikėtų skirti apie 15 min.

Tarptautinis tyrimas

Tyrimas organizuojamas bendradarbiaujant Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos atsakingo verslo organizacijoms ir remiant Šiaurės ministrų tarybos biurui.

Tyrimo tikslas – išanalizuoti  įmonių atsakingą veiklą, palyginti Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos situaciją, šalių įmonių verslo atsakomybės prioritetus, veiklas, uždavinius ir poveikį verslo plėtrai.

Tai pirmasis išsamus tyrimas apie verslo atsakomybės patirtį Baltijos šalyse.

Tyrimo nauda

„Šio tyrimo rezultatai leis išsiaiškinti tiek vidutinių, tiek didelių įmonių verslo atsakomybės prioritetus ir bus naudingi atsakingą verslą vykdančioms įmonėms,“ – sako LAVA Tarybos vadovė Audronė Alijošiutė.

Jos teigimu, tyrimas svarbus ir ateities perspektyvai, atsakingo verslo politikos formavimui.

„Veikti atsakingai gali bet kokio dydžio verslo organizacijos. Todėl vadovų įsitraukimas į pirmąjį tokio masto tyrimą yra puiki galimybė kiekvienai organizacijai atlikti savo atsakingos veiklos  savianalizę ir padėti šalies mastu nustatyti tam tikrą verslo atskaitos tašką,“ – sako LAVA kongreso narė Renata Gaudinskaitė, IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ socialinės atsakomybės plėtros vadovė.

Rezultatų pristatymas

Atskirų įmonių atsakymai ataskaitose bei pristatymuose nebus matomi, bus viešinami bus tik apibendrinti duomenys. Nurodžiusieji kontaktinius duomenis (el. paštą) bus pakviesti į rezultatų pristatymą.

Daugiau informacijos – tyrimo projekto koordinatorė, LAVA Tarybos vadovė Audronė Alijošiutė, tel. +370 687 21 450, el. p. taryba@asociacijalava.lt

Tyrimo partneriai ir rėmėjai:
Nacionalinė Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA), Latvijos įmonių socialinės atsakomybės organizacija (KSA Latvija), Estijos atsakingo verslo forumas (MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum), Suomijos įmonių socialinės atsakomybės asociacija (FIBS), Šiaurės ministrų tarybos biuras.