2015 m. lapkričio 30 d.

Prasidėjo COP21 konferencija: „Antalis“ - oficialus partneris

Tarptautinė viena didžiausia pasaulyje didmeninės prekybos popieriumi, kartonu, vaizdinės reklamos bei pakavimo medžiagomis bendrovė „Antalis“ tapo oficialia Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos konferencijos COP21 partnere ir šio svarbaus tarptautinio renginio metu tieks popierių dokumentams spausdinti.

Atsižvelgiant į konferencijos temą ir bendrovės „Antalis“ įsipareigojimus dėl ekologijos, visas popierius, skirtas konferencijos raštinės reikmėms, plakatams, dalinamajai medžiagai ir kitiems dokumentams, turės 5 žvaigždučių vertinimą pagal žaliųjų žvaigždučių (Green Star TM) sistemą, t.y. yra perdirbtas ir pažymėtas „EU Ecolabel“ ženklu.

Svarbus įvykis klimato kaitos kontekste

21-oji Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijos sesija (COP21/CMP11), dar vadinama „Paryžius 2015 m.“, vyks lapkričio 30 d. – gruodžio 11 d.
Paryžiuje.

Konferencijos tikslas ambicingas ir labai svarbus – priimti visiems taikomą visuotinį susitarimą dėl klimato, siekiant, kad pasaulio temperatūra didėtų ne daugiau kaip 2 laipsniais Celsijaus.

Kadangi verslo sektorius tiesiogiai ar netiesiogiai prisideda prie pasaulinio atšilimo, jis atlieka svarbų vaidmenį kuriant efektyvius sprendimus.
Kiekvienas verslo subjektas privalo savo veiklą vykdyti atsakingai ir užtikrinti, kad jų daromas poveikis aplinkai būtų kuo mažesnis.

Būdama viena pagrindinių prekiautojų popieriumi, įmonė „Antalis“ prisiima visą šią atsakomybę ir siekia, kad būtų išgirstas popieriaus pramonės balsas, nes būtent ji dažnai yra neteisingai kaltinama esanti viena iš pagrindinių miškų kirtimo ir pasaulinio klimato atšilimo priežasčių.

„Įmonė „Antalis“ ir apskritai popieriaus pramonė turi būti pavyzdžiu ir toliau stengtis mažinti aplinkai daromą poveikį plačiau naudojant bendrą šilumos ir elektros energijos gamybą ir atsinaujinančius energijos šaltinius bei dar labiau skatinti perdirbto popieriaus, kuris daro mažesnį poveikį aplinkai, naudojimą, – sako „Antalis International“ vadovas Hervé Poncin. – Atsakomybė dėl aplinkos yra nuolatinis įsipareigojimas, kuris turi būti natūralus kiekvienai bendrovei, jeigu norime prisidėti prie planetos išsaugojimo ir sumažinti pasaulinio klimato atšilimą. „Antalis“ didžiuojasi, kad gali prisidėti prie COP21 ir jos ambicingų tikslų.“

Žaliųjų žvaigždučių (Green Star) sistema yra klasifikacijos sistema, kurioje pateikiama pagrindinė informacija apie popieriaus pluošto kilmę ir gamybos procesą ir kiekvienas popieriaus produktas vertinamas nuo nulio iki penkių žalių žvaigždučių, priklausomai nuo daromo poveikio aplinkai.

„Antalio“ atsakinga aplinkosaugos politika

Kadangi mediena yra pagrindinė žaliava popieriaus gamyboje, „Antalis“ siekia užtikrinti visišką savo žaliavos šaltinių skaidrumą ir atsekamumą bei skatina naudoti popierių atsakingai, tausojant aplinką: „Antalis“ skatina naudoti perdirbtą popierių ir siūlo plačiausią rinkoje aplinkai draugiškų produktų asortimentą.

Grupė yra įsipareigojusi užtikrinti, kad visiškai nebūtų naudojama mediena iš natūralių miškų naudojant „Myrmex“ tiekėjo platformą, galima 100% patikrinti tiekimo grandinės dalis. „Antalis“ skatina tvarų miškų tvarkymą ir šiandien 75% bendrovės parduodamų produktų yra patvirtinti PEFC™ arba FSC ® sertifikatais, o 46% yra pažymėti ES ekologiniu ženklu.

Priemonės informuotumui didinti „Antalis“ naudoja įvairias priemones, kurios padeda didinti klientų, partnerių ir apskritai
visuomenės sąmoningumą ir padėti jiems elgtis atsakingiau aplinkos atžvilgiu. Tarp tokių priemonių yra:
- Green Star (Žaliųjų žvaigždučių)  sistema
– klasifikacijos sistema, kurioje pateikiama pagrindinė informacija apie popieriaus pluošto kilmę ir gamybos procesą ir
kiekvienas popieriaus produktas vertinamas nuo nulio iki penkių žalių žvaigždučių, priklausomai nuo poveikio aplinkai.
- „Ekologiškas baltas popierius“ – brošiūroje paaiškinama, kokie privalumai yra integruojant popieriaus produktus į bendrovės įmonių socialinės atsakomybės strategiją, ypač turint omenyje tai, kad šiuo metu dauguma pereina prie skaitmeninės medijos ir popieriaus nenaudojimo politikos
- „Antalis“ sukurtas naujausias vaizdo klipas, kuriame išaiškinamos klaidingos nuostatos apie popieriaus pramonę. Pateikiami atliktų tyrimų, kuriuos patvirtino aplinkos apsaugos institucijos, duomenys.

Daugiau informacijos:

Daina Gavėnavičienė, Marketingo vadybininkė