2016 m. vasario 03 d.

LAVA rekomenduoja: puiki socialinė iniciatyva

2015 metais pradėta įgyvendinti socialinė iniciatyva - nuolaidų kortelė „Alytus - viena šeima" pasipildė ne tik naujomis šeimomis, bet ir naujomis socialiai atsakingomis verslo įmonėmis.

Praeitų metų pabaigoje prisijungė MB „Autorėjas", teikiantis 15 % nuolaidą autoremonto paslaugoms adresu Putinų g. 5, Artūras Marčiulaitis, vykdantis individualią veiklą ir teikiantis 10 % nuolaidą telefonų remonto paslaugoms ir prekėms adresais Kepyklos g. 17 (priešais „Lankavos" parduotuvę), Jaunimo g. 24A (PC „Iki"), Naujoji g. 17A (PC „Maxima" autobusų stotyje), „Domus crystallina" bendrovės „Kristalų namai", teikiantys 35 % nuolaidą visoms mažajame SPA centre Vingio g. 6 teikiamoms paslaugoms.

Šiais metais prisijungti prie gausių šeimų norą išreiškė ir MB „Sūrinė", teikianti 10 % nuolaidą visoms „Vilkyškių pieninės" firminėje parduotuvėje Alytuje, Jotvingių g. 7A, parduodamoms prekėms.

Primename, kad prie šios akcijos yra prisijungę verslo įmonės: uždarosios akcinės bendrovės „Alytaus naujienos", „Alytaus radijas" (FM99), „Alytaus prekyba", „Alytaus duona", „Aisvita", „Alapus", „Emtora", „ER2", „Iris", „Isveta", „Optirega" (optika Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje), „Proflinija", „Remedija", „Sanifinas" (parduotuvė „Limpopo"), „Segmis" (automobilio padangų montavimo įmonė), „Sky Lounge", „Sraigės prekyba", „T. V. K. Verdiktas", „Traidenis", „Blankų leidyklos" Alytaus parduotuvė; „O&K" parduotuvė, proginių drabužių salonas „Diora",  gėlių salonas „Rekvitos gėlės" (Naujoji g. 17K); vaiko ir mamos dienos centras „Kutis";  taksi paslaugų įmonė „Alytus veža" (tel. 75555), autoremonto dirbtuvės MB „Autegas", MB „Autospindesys", viešosios įstaigos „Galiu kitaip", sporto klubas „Olimpo kalnas", Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseinas; parduotuvė „Maistas sportui", „Vivatour"; sporto ir rekreacijos klubas „Margiris", „Dzūkijos sportas" (Alytaus krepšinio klubas „Dzūkija"), kineziterapijos centras „Jauskis geriau", Alytaus miesto teatras, lėlių teatras „Aitvaras", SĮ „Alytaus telekinas (kino teatras „Dainava"), „Loretos galerija" (L. Mankevičienės IĮ).

„Alytaus miesto savivaldybė ir toliau tęsia iniciatyvą - pagalbą gausioms šeimoms, todėl gausios šeimos, gyvenančios ir Alytaus rajone, taip pat gali gauti nuolaidų korteles", - sakė šios iniciatyvos globėjas savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Pagaminta ir platinama nuolaidų kortelė „Alytus - viena šeima" skirta šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų. Kortelė suteikiama vieneriems metams ir metai iš metų galės būti pratęsiama, kol šeimos vaikams sueis 18 metų ir toliau, kol jaunuoliai mokysis mokykloje arba studijuos  iki 26 metų amžiaus.

Kviečiame ir toliau Alytaus miesto verslo įmones, įstaigas, organizacijas prisidėti prie šios iniciatyvos ir suteikti nuolaidą gaminamai produkcijai ar teikiamoms paslaugoms kortelių turėtojams. Verslo įmonėms tai galimybė parodyti savo socialinę atsakomybę ir prisidėti prie miesto gyventojų skaičiaus didinimo bei pagalbos daug vaikučių auginančioms šeimoms.

Norėdami įsigyti nuolaidų kortelę gausioms šeimoms „Alytus - viena šeima", užpildykite ir pasirašytą sutikimą atsiųskite el. paštu sonata.dumbliauskiene@alytus.lt arba atvykite į socialinės paramos skyrių (Naujoji g. 48, II aukštas 1, 2 arba 3 kabinetai). Informacija teikiama telefonais: 56 662, 8 688 80649. Visa informacija pateikta ČIA. Būkime vienos bendruomenės, vienos šeimos nariai, padėkime vieni kitiems.

Alytaus miesto savivaldybės informacija ir foto.

Kaip ir kada viskas prasidėjo?

2015.08.18, Alytus. „Kas, jei ne mes padėsime šeimoms, kurioms reikalinga pagalba?“, - verslininkų, prisidėjusių prie gausių šeimų nuolaidų kortelės iniciatyvos „Alytus – viena šeima“, klausė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius. Verslininkai tikino nepadėti vaikams tiesiog negalėję.Tikimasi, kad šiuo gražiu Alytaus pavyzdžiu užsikrės ir kiti miestai.

Alytaus miesto savivaldybės meras V. Grigaravičius ir vicemerė Valė Gibienė įteikė padėkas verslininkams, įstaigų ir organizacijų atstovams, sutikusiems gausioms alytiškių šeimoms suteikti  nuolaidas prekėms ar paslaugoms.

Meras sakė puikiai suprantąs, kad gausios šeimos ne viską gali sau leisti, nors norisi gyventi pilnavertį gyvenimą. „Pats prisimenu savo paauglystę, laikotarpį, kada augau prižiūrimas tik mamos. Norėjosi ir madingesnio drabužio, ir geresnio apavo, bet tekdavo taupyti.

Mes tiesiog privalome padėti vaikams, kad jų gyvenimas būtų lengvesnis, kad jų prisiminimai apie vaikystę būtų patys šilčiausi. Manau, kad tai – dar ne pabaiga, ir mes ieškosime būdų, kaip dar padėti savo miesto gyventojams“, - sakė V. Grigaravičius.

Alytaus vicemerė V. Gibienė tikisi, kad projektas bus tęstinis. Iniciatyva jau dabar sulaukia įvairių atgarsių. „Norime pažiūrėti, kaip seksis. Tai tik pirmasis žingsnis. Dėkoju ir visiems vaikams, nes be jų mes čia nesusirinktumėme“, - teigė V. Gibienė.

Viena gausių šeimų nuolaidų kortelės idėjos sumanytojų, gausių šeimų centro „Skruzdynėlis“ vadovė Ramunė Noruišienė tikino, kad gausių šeimų nuolaidų kortelė – nėra naujiena. Europoje tokios kortelės egzistuoja jau seniai. Lenkijoje kortelės galioja visos šalies mastu. Tikimasi, kad Alytus bus tarsi šauklys, paskatinsiantis kitus miestus imtis panašių idėjų.

„Mes dirbame su šeimomis. Net nebuvo tokios minties, kad neprisijungti. Mielai sutikome prisidėti. Gausių šeimų tėvai dažnai ne viską gali savo vaikams leisti. Džiugu, kad galėsime padėti.

Informaciją apie šią iniciatyvą papasakojau ir kitiems savo pažįstamiems verslininkams. Esu altruistė, su visais dalinuosi savo gerumu. Tikiu, kad tai padaryti gali ir didieji verslininkai. Neabejoju, kad projektas bus tęstinis“, - sakė Vaiko ir mamos dienos centro „KUTIS“ steigėja ir vadovė Rimantė Adomaitienė.

Alytuje yra virš 600 gausių šeimų. Jau rugsėjo mėnesį visos jos gaus korteles su užrašais „Alytus – viena šeima“.

Šaltinis: http://alytusplius.lt/naujienos/gausiu-seimu-nuolaidu-kortele-alytuje-pavyzdys-kitiems