2016 m. rugsėjo 01 d.

NVO atlasas - nevyriausybinių organizacijų skaidrumui ir patikimumui

„NVO Atlasas“  – tai Lietuvos nevyriausybinių organizacijų registras, skirtas jų skaidrumui ir patikimumui didinti.

Čia galima paprastai ir greitai surasti Jus dominančias organizacijas bei sužinoti, kokia veikla jos užsiima, kur jos veikia, ar ieško savanorių, kas jas remia. Organizacijos kviečiamos pradėti daugiau pasakoti apie save ir taip pristatyti save bei geriau atsiskaityti donorams, partneriams ir Lietuvos gyventojams.

Nevyriausybinėmis organizacijomis besidomintys gyventojai, potencialūs partneriai bei donorai „NVO Atlase“ gali greitai rasti informaciją apie dominančią organizaciją, paskatinti organizaciją pateikti daugiau informacijos, siūlyti partnerystes, skirti paramą.

Organizacijos prie “NVO Atlaso” prisijungti gali nemokamai, šis registras – savanoriškas. Portale “NVOatlasas.lt” aktyvias paskyras (profilius) gali turėti tik Lietuvoje registruotos NVO. Ar registracijos anketą pildanti organizacija yra NVO, nusprendžiama pagal organizacijos pateiktus atsakymus remiantis LR Nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatyme bei kituose teisės aktuose numatytais kriterijais, kurie buvo papildyti pagal NVO sektoriaus ekspertų įžvalgas.

Visos užsiregistravusios NVO gauna informacijos apie donorų kvietimus teikti paraiškas, tik NVO skirtus seminarus bei gali lengviau ieškoti galimų partnerysčių savo veikloms. Užpildžiusios savo profilį organizacijos gali išsamiau papasakoti apie save donorams bei gyventojams ir tokiu būdu kartu puoselėti atskaitingų NVO bendruomenę.

Plačiau: https://nvoatlasas.lt/

TILS inf.,