2016 m. rugsėjo 06 d.

NAVA 2016: Pagrindinis apdovanojimas – LAVA narei AB „Achema“!

NAVA 2016: Devintą kartą organizuotuose NAVA apdovanojimuose – devyni įvertinimai LAVA įmonėms

Devintą kartą organizuotuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose už 2015 metų pasiekimus pagrindinis – „Socialiai atsakingos įmonės 2015” – apdovanojimas atiteko AB „Achema“: už priemonių, kuriomis stiprinamas visuomenės pasitikėjimas verslu, visumą. „Achema“ pelnė ir „Metų bendruomeniškiausios“ įmonės apdovanojimą didelių įmonių kategorijoje.

LAVA nariai apdovanoti visose NAVA kategorijose

LAVA nariai pelnė net devynis „NAVA 2015" įvertinimus. Už atsakingą veiklą skirtingose kategorijose apdovanoti šie asociacijos nariai: AB Achema", SDG, Ekonominės konsultacijos ir tyrimai", AB Energijos skirstymo operatorius" ESO.

Atidarydama renginį Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pabrėžė, kad šiandien aktualus ir darniai ateičiai svarbus toks verslas, kuris suvokia socialinę atsakomybę kaip neatsiejamą savo veiklos dalį, kuris nebijo prisiimti papildomų įsipareigojimų, stengiasi diegti modernias žmogiškųjų išteklių vadybos technologijas, naudoja gamtos išteklius tausojančias technologijas.

„Nuo pat įsikūrimo stengiamės duoti savo darbuotojams daugiau nei nustatyta teisės aktuose. Taip pat labai atsakingai žiūrime į aplinkosaugos normų atitikimą, nuolat stengiamės investuoti į aplinkosauginės būklės gerinimą, į darbuotojų saugą. Didesnis nei vidutinis atlyginimas (viršija 1200 eurų), papildomos socialinės garantijos ir medicininis draudimas, parama vaikų stovykloms – visa tai įsirašė į „Achemos“ įprastą gyvenimo ritmą. Visa tai darėme gana tyliai, tačiau, matyt, atėjo laikas pristatyti šiuos seniai gyvuojančius lietuviškuosius pavyzdžius garsiau“, – sako „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas (žr. foto žemiau). Šiemet jo vadovaujama bendrovė pelnė ir „Metų bendruomeniškiausios“ apdovanojimą didelių įmonių kategorijoje.

Gautas įmonių paraiškas vertino ir nugalėtojus rinko kompetentinga komisija, sudaryta iš Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos ir Ūkio ministerijų, bei Trišalėje taryboje atstovaujančių darbuotojų organizacijų ir darbdavių organizacijų atstovų.

Komisijos darbe taip pat dalyvavo ir paraiškas vertino akademinio sluoksnio, moterų ir vyrų lygybės, jaunimo verslumo, įmonių socialinės atsakomybės skatinimo srities žinovai, pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Iš viso šiemet sulaukta 35 paraiškų iš 25 Lietuvos ir tarptautinių įmonių.

Metų Aplinkosaugos nominacijas įteikė LAVA direktorė Audronė Alijošiutė:

Kartu su apdovanojimų ceremonija vyko ir Atsakingo verslo forumas, kur pranešimą skaitė „Mars Lietuva“ atstovas Mindaugas Rupšys, „Energijos skirstymo operatoriaus“ ESO komunikacijos vadovė Renata Gaudinskaitė, socialinių iniciatyvų saugaus eismo srityje iniciatorės įmonės „Lietuvos draudimas“ atstovė Ingrida Žaltauskaitė ir kiti pranešėjai.

Visi NAVA 2015 m. laureatai (LAVA nariai - pabraukti geltonai):

Pagrindinis apdovanojimas – „Metų socialiai atsakinga įmonė 2015“ – AB „Achema“

Metų darbovietė 2015:

·         Labai mažų, mažų ar vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Ansell Protective Soliutions Lithuania. Papildomi sertifikatai – UAB „SDG“ ir UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“.

·         Didelių įmonių kategorijoje – UAB „Orion Global pet“. Papildomi sertifikatai – VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“, AB „Achema“, UAB „FL Technics“, AB „ Haltex“, AB „ Šiaulių Bankas“.

·         Tarptautinių įmonių ar jų filialų / atstovybių, veikiančių Lietuvoje, kategorijoje – UAB „Intermedix Lietuva“. Papildomi sertifikatai – UAB „SIWood“, UAB „Transcom Worldwide“.

Metų bendruomeniškiausia įmonė 2015:

·         Didelių įmonių kategorijoje AB „Achema“.

·         Labai mažų, mažų ar vidutinių įmonių kategorijoje UAB „SDG“.Papildomi sertifikatai – UAB „Žinių radijas“.

·         Papildomi sertifikatai – VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“, UAB „Švyturys-Utenos alus“, AB „Energijos skirstymo operatorius", ESO.

·         Tarptautinių įmonių ar jų filialų / atstovybių, veikiančių Lietuvoje, kategorijoje – UAB „Western Union Processing Lithuania“.

Metų aplinkosaugos įmonė 2015:

·         Labai mažų, mažų ar vidutinių įmonių kategorijoje papildomas sertifikatas – UAB „SDG“.

·         Didelių įmonių kategorijoje – AB „Smiltynės perkėla“. Papildomi sertifikatai – UAB „Orion Global pet“, AB „Achema“.

·         Tarptautinių įmonių ar jų filialų / atstovybių, veikiančių Lietuvoje, kategorijoje papildomas sertifikatas – UAB „SIWood“.

·         Už jaunimo verslumo iniciatyvų skatinimą įmonė 2015 – UAB „Intermedix Lietuva“.

Pagal SADM parengtą inf.