2016 m. lapkričio 04 d.

Prestižinį apdovanojimą pelniusi dr. Ž. Stankevičiūtė: darnaus vystymosi centre yra žmogus

Rugsėjo LAVA seminare pristatytas mokslo darbas pripažintas geriausia 2015 metų daktaro disertacija. Dr. Živilė Stankevičiūtės darbas – pagal 2015 m. atlikto įmonių (tame tarpe ir LAVA narių) tyrimo rezultatus apie tai, kiek žmonių išteklių valdymas atitinka darnų vystymąsi – yra ekonomiškai naudingas, socialiai atsakingas ir tausojantis.

„Itin svarbu, kad organizacijos suvoktų, jog greta ekonominio augimo, pelno rodiklių, žmonių išteklių tausojimas, socialinė gerovė ir draugiški aplinkai sprendimai yra lygiai taip pat reikšmingi“, – teigia Ekonomikos ir verslo fakulteto Vadybos katedros lektorė dr. Živilė Stankevičiūtė, pelniusi Baltijos universiteto programos (Baltic University Programme (BUP) įsteigtą pagrindinį apdovanojimą už geriausią 2015 m. daktaro disertaciją tema „Tvarumo dimensija organizacijos žmonių išteklių valdyme“.

Mokslininkės darbe akcentuotos įžvalgos apie tvarų žmogiškųjų išteklių valdymą pagrindžia teigiamą poveikį ir pridėtinę vertę pačiai organizacijai bei sumažina neigiamą įtaką darbuotojams, jų savijautai.

Kai įmonės valdyme taikomi tvarūs žmogiškųjų išteklių organizavimo principai, darbuotojai patiria mažiau streso, palaiko įsitraukimo į darbą ir asmeninį gyvenimą pozityvų santykį, išvengia perdegimo.

Taip didžiausias organizacijos turtas – darbuotojai – būna labiau patenkinti, motyvuoti, lojalūs savo darbdaviui, greičiau, produktyviau ir kokybiškiau kuria produktą (paslaugą), prisideda prie įmonės augimo.

Baltijos universiteto programos Mokslo tarybos nariai dr. Ž. Stankevičiūtės disertaciją vertino kaip kokybišką, aktualią ir naują darnaus vystymosi temos analizę ir pristatymą.

Pabrėžiama, kad apdovanota disertacija pasižymi aukšto lygio mokslo standartus atitinkančiais tyrimais darnaus vystymosi srityje.

Dėl šio disertacijos prestižinio apdovanojimo varžėsi konkursui pateikti 24 darbai.

Lapkričio pabaigoje dr. Ž. Stankevičiūtė vyks į Lenkijoje organizuojamus tarpdisciplininius – daugiakultūrinius mokymus, kur pristatys savo disertaciją bei atsiims apdovanojimą.

Pagal KTU informacija ir foto;
šaltinis: