2016 m. lapkričio 13 d.

Lygiausos darbovietės 2016 konkursas!

Kviečiame  Lietuvos įmonių darbuotojus nominuoti savo darbovietę, kaip įstaigą, kurioje vienodos sąlygos dirbti, atsiskleisti, ilsėtis, derinti šeimos ir darbo veiklą suteikiama tiek vyrams, tiek moterims.

Klausimyną galite užpildyti ČIA.

Kodėl verta dalyvauti?
– Pasitikrinkite savo įmonės situaciją;
– Įvertinkite savo darbdavį ir nominuokite jį;
– Prisidėkite prie pozityvios permainos;
– Pretenduokite į šaunų prizą!

Prizai:

Kodėl šis konkursas reikalingas?

Sutikite, jog darbe kiekvienas turi būti vertinamas pagal savo gebėjimus ir gauti atlygį, priklausantį nuo darbo rezultatų. Regis, tokia paprasta tiesa vis dar yra siekiamybė Lietuvos darbo rinkoje. Diskriminacija dėl lyties sunkiai nustatoma, nes visuomenėje gajūs stereotipai ir dažnai net diskriminuojamasis jos nepastebi. Tačiau statistika rodo, jog moterys Lietuvoje, dirbdamos tą patį darbą, uždirba 12 procentų mažiau nei vyrai, jog jos, siekdamos karjeros, patiria stiklinių lubų* efektą, jog, nors ir turėdamos geresnį išsilavinimą užima menkesnes pareigas.

Konkurso dalyviai

Kasmet sulaukiame vis didesnio susidomėjimo konkursu, o į mūsų klausimyną atsako vis daugiau respondentų iš įvairių Lietuvos  miestų. Smagu, kad labai plati atsakiusiųjų geografija – Panevėžys, Vilnius, Kaunas, Mažeikiai, Joniškis, Biržai ir dar daugybė miestų ir miestelių. 2015 metų konkurso klausimyną atsakė 126 respondentai, įvairių darboviečių darbuotojai savo iniciatyva. 2015 m. klausimyną sudarė 24 klausimai.

„Lygiausios darbovietės konkursą“ organizuoja Moterų informacijos centras.

Noriu dalyvauti!

* Stiklinių lubų efektas – nematomas, bet neperlaužiamas barjeras, kuris neleidžia moteriai užimti aukštesnių vadovaujančių pareigų, nepriklausomai nuo jos kompetencijos ir darbo rezultatų.

Info ir iliustracija: http://www.lygus.lt/startuoja-lygiausos-darbovietes-2016-konkursas/