2016 m. lapkričio 25 d.

Praūžė atsakingo verslo konferencija 2016: pirmieji įspūdžiai

Vakar Vilniuje ūžė didžiausia šiol vykusi metinė atsakingo verslo konferencija.

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos LAVA organizuotame, dalyvaujant Šiaurės šalių prekybos rūmams ir Šiaurės ministrų tarybos biurui, didžiausiame Lietuvoje tarptautiniame atsakingo verslo renginyje, daugiau kaip 100-to Lietuvos ir užsienio įmonių atstovai diskutavo apie atsakingo verslo plėtrą, dalijosi išskirtiniais pavyzdžiais.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama konferencijos dalyvius pabrėžė, kad šiuo metu pasauliui kaip niekada stipriai reikia kultūras ir žmones sujungiančio verslo, besivadovaujančio vertybėmis ir kertiniais sąžiningumo bei atsakomybės principais. Atsakomybė turi tapti neatsiejama kiekvienos įmonės dalimi. Tik taip bus kuriama vertė visuomenei, bendruomenei ir kiekvienam žmogui.

Pasak Prezidentės, nors Lietuvoje vis garsiau kalbama apie verslo atsakomybę, vis dar dominuoja požiūris, kad vienintelis verslo tikslas yra pelnas. Tai būtina keisti.

Pasak valstybės vadovės, tik atsakingas verslas gali būti ilgalaikis, efektyvus ir inovatyvus. Prezidentė palinkėjo, kad ši konferencija prisidėtų prie dar didesnės ir stipresnės atsakingos verslo bendruomenės mūsų šalyje kūrimo.

Atsakingą verslą buriančioje konferencijoje šiemet dalyvavo ne tik Lietuvos įmonės, bet ir atstovai iš užsienio šalių, LAVA partneriai Latvijoje - "CSR Latvia".

Pagrindinis šių metų pranešėjas – vienas garsiausių pasaulyje darnaus vystymosi ekspertų, atsakingo verslo guru, motyvatorius Alanas Atkisonas.

Pagal LAVA ir Prezidentūros kanceliarijos pranešimus.

Keletas renginio akimirkų, LAVA foto: