2017 m. vasario 21 d.

Atsakingo verslo praktiniai aspektai ir nacionaliniai koordinaciniai centrai

Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (toliau – EBPO) Gairės daugiašalėms įmonėms (toliau – Gairės) yra vienintelis tarptautiniu mastu sutartas ir visapusiškas atsakingo verslo kodeksas, kurį valstybės įsipareigojo įgyvendinti ir skatinti. Lietuva, kartu su kitomis 46 šalimis, skatina Gairių taikymą.

Lietuvos nacionalinis koordinacinis centras (NKC), kurio nepriklausoma naryė yra ir LAVA vadovė A. Alijošiutė, 2017 m. kovo 1 d. 13 val. 30 min. Lietuvos Respublikos ūkio ministerijoje organizuoja renginį anglų kalba „Atsakingo verslo praktiniai aspektai ir nacionaliniai koordinaciniai centrai“ („Practical Aspects of Responsible Business Conduct and National Contact Points“).

Renginio metu Lietuvos NKC nepriklausomi ekspertai pristatys verslo atsakomybės situaciją Lietuvoje, Lietuvos centro misiją ir funkcijas bei jo sąsajas su konkurencijos teise.

Taip pat renginyje dalyvaus kitų šalių nacionalinių koordinacinių centrų atstovai, kurie pasidalins savo centrų veiklos gerąja patirtimi ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Gairių įgyvendinimo praktiniais aspektais.

Kviečiame dalyvauti renginyje, susipažinti su Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro ir kitų valstybių praktika, skatinat socialiai atsakingą verslą, ir kartu aptarti socialinę verslo atsakomybę Lietuvoje.

Renginio programa:

Lietuvos NKC nariai: Andrius Bambalas, šio centro nepriklausomi ekspertai – Raimundas Moisejevas, Feliksas Petrauskas ir Audronė Alijošiutė.