2017 m. balandžio 05 d.

Klimato kaitos projektai: naujos finansavimo galimybės

Klimato kaita – jau pripažintas iššūkis mūsų visuomenei. O kaip vystydami savo verslą galime prisidėti prie klimato kaitos problemos sprendimo? Kokios programos gali finansuoti investicijas į technologijų vystymą ir plėtrą ar prisitaikymo priemonių demonstravimą?

Verslo ir pramonės įmones, mokslo įstaigų atstovus ir nevyriausybines organizacijas kviečiame į seminarą „Klimato kaitos projektai: naujos finansavimo galimybės“, kuris vyks š. m. balandžio 27 d. 9:30 val. Kaune Lietuvos energetikos institute (Breslaujos g. 3). Aplinkos ministerijos ir Aplinkos projektų valdymo agentūros atstovai pristatys ES aplinkos ir klimato politikos programą LIFE bei dvišalių vystomojo bendradarbiavimo projektų įgyvendinimo galimybes, naudojant Klimato kaitos specialiosios programos lėšas.

LIFE programa suteikia galimybę finansuoti naujoviškų technologijų ar metodų bandomuosius ir parodomuosius projektus, įskaitant ir naujų prekių ar paslaugų parengimą rinkai, kurie akivaizdžiai prisideda prie klimato kaitos švelninimo ar prisitaikymo prie klimato kaitos Europos Sąjungos mastu.

Vieną iš Lietuvoje įgyvendinamų LIFE klimato paprogrames projektų – „CO2 emisijų sumažinimas atkuriant degraduojančius durpynus Šiaurės Europos lygumose“ pristatys Lietuvos gamtos fondas.

Dvišaliai vystomojo bendradarbiavimo projektai – Lietuvos įmonių/organizacijų projektai, vykdomi besivystančiose šalyse (Rytų Partnerystės, Azijos, Afrikos ir kitose), šioms perduodant Lietuvos patirtį ir technologijas kovojant su klimato kaitos įtaka. UAB „BOD group“ ir UAB „Energetikos projektai“ pasidalins patirtimi, įgyvendinant Aplinkos ministerijos remiamus saulės jėgainių įrengimo projektus Malaizijoje ir Moldovoje.

Renginyje taip pat bus kalbama apie verslo aplinkosauginę atsakomybę Lietuvoje ir galimybę įmonėms prisidėti prie klimato kaitos projektų įgyvendinimo, skiriant savanoriškas įmokas į Klimato kaitos specialiąją programą.

Registruotis į seminarą galima iki balandžio 24 d. svetainėje www.lifeprojektai.lt/klimatas.

Informaciją apie registraciją teikia projekto „LIFE gebėjimų stiprinimas Lietuvoje“ asistentė Saulė Paltanavičiūtė (tel. 8 5 278 73 40, el. p. saule.paltanaviciute@apva.lt).

Parsisiųsti programą