2017 m. gegužės 10 d.

Kvietimas į diskusiją ,„Kodėl verta kurti korupcijai atsparią aplinką versle“

2017 m. gegužės 23 d. vyks diskusija „Kodėl verta kurti korupcijai atsparią aplinką versle?“, kurios metu bus pristatytas viešojo ir privataus sektorių atstovų kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) parengtas Antikorupcijos vadovas verslui (AVV).

AVV parengtas STT iniciatyva, pagal Nacionalinę kovos su korupcija 2015–2025 metų programą. Jį rengiant reikšmingai prisidėjo Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA), AB DNB banko, UAB „Ernst & Young Baltic“, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Teisingumo ministerijos, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, Nacionalinės antikorupcijos asociacijos, „Baltosios bangos“, UAB „Algoritmų sistemos“ atstovai, skirtingų sričių ekspertai, atsižvelgiant į viešojo ir privataus sektoriaus patirtį kovojant su korupcija.

Diskusijoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertė apžvelgs EBPO iniciatyvas, skatinančias skaidraus ir atsakingo verslo principų diegimą versle, taip pat įvairių EBPO daugiašalių instrumentų – EBPO Konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius ir EBPO Gairių daugiašalėms įmonėms – poveikį verslui ir viešajam sektoriui. Patikimumas, gera reputacija ir skaidrus veikimas yra itin svarbūs siekiant vieno iš svarbiausių šalies strateginių tikslų – pilnateisės narystės EBPO.

Tikimasi, kad gerosios praktikos pavyzdžiai, pateiktos rekomendacijos ir parengtas AVV bus patogūs ir naudingi įrankiai privataus sektoriaus įmonėms, siekiančioms efektyvesnės korupcijos prevencijos.

Diskusijoje taip pat dalyvaus atstovai iš STT, Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos verslo konfederacijos, UAB „Ernst & Young Baltic“, AB DNB banko, „Energijos skirstymo operatoriaus" (ESO), Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos (IFPA), verslo teisės advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkiene", Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, „Investors‘ Forum“ ir „Baltoji banga“.

Maloniai prašome registruotis iki 2017 m. gegužės 22 d. paspaudę šią nuorodą.

Antikorupcijos renginio darbotvarkė

STT puslapio informacija