2017 m. gegužės 18 d.

Vyriausybėje – oficialus Šimtmečio projekto „Dovana Lietuvai“ atidarymas

Gegužės 17 d. Vyriausybėje įvyko Šimtmečio projekto „Dovana Lietuvai“ oficialus atidarymas, kuriame dalyvavo Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, „Dovana Lietuvai“ globėjai, taip pat pristatę savo dovanas šaliai.

Dalyviai

LAVA, kartu su daugiau nei 30 didžiausių Lietuvos nevyriausybinių organizacijų ir savivaldos atstovų, dalyvavo šiame susitikime. Organizacijos pristatė savo pagrindines veiklas, vykdomas Lietuvos labui ir gerovei.

LAVA atstovavęs Valdybos narys Paulius Stonis taip pat pristatė asociaciją ir pagrininę jos misiją – šviesti ir skatinti atsakomybės principų diegimą versle, vadovaujantis geriausių pasaulinių praktikų pavyzdžiu bei pagrindinius LAVA projektus: organizuojamą metinę didžiausią atsakingo verslo konferenciją ir atsakingo verslo vertinimo indekso kūrimą.Indeksas padės šalies verslui įsivertinti savo pažangą atsakomybės srityje.

Globėjų dovanos šaliai

Premjero dovana Lietuvai – Lietuvos trispalvės vargingai gyvenančioms šeimoms. Socialinės apsaugos ir darbo ministras savo ruožtu pažadėjo dvi dovanas - užmegzti asmeninę draugystę su vargingai gyvenančiu ir su savo šeima įsipareigoti artimai draugystei su kita šeima. Tokiomis dovanomis projekto globėjai prisidės prie bendruomeniškesnės ir šaunesnės Lietuvos kūrimo.

Ministras Pirmininkas ir Socialinės apsaugos ir darbo ministras, pristatę savo dovanų Lietuvai pavyzdžius, pakvietė susirinkusiuosius jungtis prie „Dovana Lietuvai“, pad
ėkojo už kasdienį darbą skatinant pilietiškumą.

Apie projektą

„Dovana Lietuvai“ – tai geri darbai, kurie kuria gražesnę, artimesnę ir stipresnę valstybę. Mes kviečiame nevyriausybines organizacijas, švietimo įstaigas, bendruomenes ir kitas organizacijas inicijuoti gerus darbus, didinančius pilietiškumą, bendruomeniškumą ir socialinę atsakomybę.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas nacionalinis projektas sieks įtraukti kuo daugiau žmonių į savanoriškas ir visuomenines veiklas, parodant didelį mūsų šalies turtą – aktyvius ir atsakingus piliečius. Projektas vyks 2017-2018 metais. Jo pirmasis etapas – š.m. gegužės 22-27 d., sutampantis su Europoje plačiai minima Kaimynų diena.

Svarbiausias Šimtmečio herojus – kuriantis, aktyvus pilietis. Kurkime ir dovanokime drauge! www.dovanalietuvai.lt

APIE PROJEKTĄ – kaip dalyvauti

LAVA inf., pagal Valstybės atkūrimo šimtmečio programos ir „Dovana Lietuvai“ pranešimus
LRV foto