Diskusija – Ar organizacijos gali paskatinti darbuotojų aplinką tausojantį elgesį?

Klimato kaitos ir ekologinės krizės akivaizdoje ieškoma sprendimų kaip galima būtų skatinti žmones labiau tausoti aplinką. Daug žadanti linija yra aplinkosauginis ugdymas ir aplinkos tausojimo įpročių ugdymas nuo mažų dienų (edukacinė sistema). Tačiau kyla klausimas, kaip skatinti tų žmonių aplinką tausojantį elgesį, kurie jau nedalyvauja jokiame formaliame ugdymo procese (t.y. mokykla, kolegija, profesinis ugdymas, universitetas)? Vienas iš galimų būdų apie kurį kalba aplinkos psichologijos mokslas yra darbuotojų aplinką tausojančio elgesio skatinimas organizacijose. Tačiau kaip to pasiekti? Kokie būdai ar metodai yra efektyvūs? Nuo ko reikėtų pradėti? Kokias praktikas darbuotojų aplinką tausojančiam elgesiui skatinti taiko (jei apskritai taiko) Lietuvos organizacijos?

Pašnekovai:

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) Ekspertų taryba kartu su 15 min  pristato tęstinį projektą, kurio tikslas – Pasaulinių darnaus vystymosi tikslų (DV17) aktualizavimas ir sklaida. Su šių sričių ekspertais, mokslininkais ir profesionalais vykdomas diskusijų ciklas apie tvarumo svarbą. Esame tikri, kad žinios bei rekomendacijos bus naudingos tiek verslo atstovams, tiek visuomenei.

Diskusijos įrašą galite peržiūrėti čia.